antonoliva logo

ΠΡΟΦΙΛ


Το ελαιοτριβείο μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκινάει να παράγει το ελαιόλαδο της περιοχής μας από το 1963. Σχεδόν εδώ και μισό αιώνα ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε το πολύτιμο αυτό αγαθό στους πελάτες μας με τέτοιο τρόπο ώστε να περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά για την ανθρώπινη υγεία αλλά και τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν την πιο γευστική λιπαρή τροφή στη φύση.


Παράλληλα στα αγροκτήματά μας καλλιεργούμε βιολογικά, 3.000 περίπου ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή, αμπέλι και άλλα οπωροφόρα δέντρα, παράγοντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και γεύσης.


Με σεβασμό στο ελαιόλαδο και πάθος για τελειότητα θέτουμε αυστηρά πρότυπα στην παραγωγή όλων των προϊόντων μας και αναζητούμε απόλυτα ικανοποιημένους και απαιτητικούς πελάτες.




ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1963 ο Νικόλαος Αντωνόπουλος ίδρυσε το πρώτο ελαιοτριβείο στην περιοχή του Αγίου Θωμά Μεσολογγίου του νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Ήταν τότε η εποχή των κλασσικών πιεστηρίων με μηχανήματα μικρής παραγωγικότητας και αρκετά εργατικά χέρια. Το λάδι έβγαινε με μεγάλο κόπο και απαιτούσε πάρα πολύ χρόνο. Καθώς οι ελιές αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο, έπρεπε να αυξάνεται και η παραγωγή. Έτσι συνεχώς προστίθονται νέα μηχανήματα στην παραγωγική διαδικασία. Ταυτόχρονα εξελισσόταν και ο ελαιουργικός τομέας σε όλη την Ευρώπη, αλλάζοντας έτσι και στην Ελλάδα τη λειτουργία των ελαιοτριβείων.


Από τότε ως σήμερα η οικογένεια Αντωνόπουλου, σεβόμενη την παράδοση, σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία, φροντίζει να παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που έχουν σχέση με το ελαιόλαδο τόσο από το ελαιοτριβείο όσο και από τα βιολογικά αγροκτήματα που διαθέτει.


Ο παραπάνω ζωγραφικός πίνακας αποτυπώνει ένα μέρος του ελαιοτριβείου το έτος 1971 και είναι έργο της Μεσολογγίτισσας ζωγράφου Ιφιγένειας Λαγάνα. Διακρίνονται ο Νικόλαος Αντωνόπουλος και η σύζυγός του Βασιλική. Σήμερα η επιχείρηση διευθύνεται από το Δημήτρη Αντωνόπουλο συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση ως ελαιουργού δεύτερης γενιάς.